Як вибрати змішувач для ванної: кращі поради для вдалої покупки

Статті
11.02.2021 13:39

Як вибрати змішувач для ванної: кращі поради для вдалої покупки

Ви плануєте в ванній кімнаті оновити сантехніку? Ви вибрали новий стилем або вирішили залишити все, як було, але з новою робочої сантехнікою? Може бути, вас приваблює обстановка в стилі мінімалізму, ретро, ​​техно? Виробники сучасної сантехніки пропонують нам відповіді на всі можливі питання. У цій статті ми пропонуємо рекомендації, які допоможуть вибрати змішувач для ванної відповідно до ваших побажань.

Вибираємо матеріал

smesitel-como-35-dlya-kukhni-g-izliv-na-gayke-corso-bf-4b229c-9611100_detail_1.jpeg

Якщо ви потримали в руках красивий змішувач, який здався вам легким, то це точно не те, що необхідно для стабільної роботи вашого санвузла. Такий недорогий, але симпатичний на вигляд змішувач, швидше за все, зроблений низькоякісного сплаву і тому прослужить зовсім недовго. Надійні змішувачі не бувають легкими, оскільки вони бронзові або латунні. З яких матеріалів виготовляють змішувачі?

  • Латунь - міцний і стійкий до корозії сплав. Щоб додати поверхні холодний блиск, її, як правило, хромують або нікелюють.
  • Бронза - аналог латуні, але не відрізняється хорошою стійкістю до корозії. Цей недолік компенсується никелированием і хромуванням.
  • Нержавіюча сталь привертає гарантованої надійністю, високою міцністю.
  • Легована сталь - це словосполучення вселяє довіру. Але сталеві змішувачі для ванної коштують чималих грошей і не відрізняються ні тривалим терміном служби, ні практичністю.
  • Силумін - недовговічний матеріал. Навіть не сподівайтеся, що сантехніка з пресованого порошку прослужить більше двох років.
  • З пластика виробляють вентилі і ручки. Поверхня пластика може бути емалевої, нікельованої, хромованою і навіть позолоченою. Найкраще вибрати хром - таке покриття довго тримає блиск і не вимагає складного догляду.

Моделі преміального класу покриваються не тільки позолотою, а й нерідко декоруються склом, мармуровою крихтою і навіть напівдорогоцінним камінням. Такі змішувачі - вдале рішення для санвузла, яким ви будете хвалитися перед друзями, але для придбання подібного змішувача потрібно буде витратити чимало грошей.

Конструкція змішувача

Який конструкції вибрати змішувач для ванної? Українські та зарубіжні компанії пропонують кілька варіантів.

Двохвентильні змішувачі

Єдине достоїнство змішувача з 2-ма вентилями - невисока вартість. Нерідко вибір двохвентильні змішувача для ванною обумовлений дизайнерським рішенням. Наприклад, для вантажного інтер'єру.

Регулювання параметрів води на виході здійснюється кран-буксами, що не дуже зручно з двох причин:

  • Гумові прокладки ненадійні. Вони служать недовго, швидко зношуються, змішувач протікає.
  • Для повного відкривання і закривання, настройки температури води доводиться прокрутити вентилі кілька разів. Швидко це зробити неможливо, в результаті чого виходить помітний перевитрата води.

У сучасних моделях встановлюють вдосконалені клапани, які забезпечують більш швидке налаштування натиску і температури змішаної води. Замість кран-букси черв'ячного типу з ненадійними гумовими прокладками можна використовувати керамічні аналоги, але вони досить дорогі. Кераміку виводять з ладу тверді домішки і такі клапани не підлягають ремонту.

2.jpeg Одноважільні змішувачі

Моделі з важеля регулюванням впевнено витісняють морально застарілі двовентильні моделі. Переваги одноважельною конструкції - для зміни напору і температури досить легкого переміщення важеля.

В кінці минулого століття, коли тільки з'явилися перші змішувачі з одним важелем, де в основі конструкції був не найзручніший кульовий механізм. Саме практичне рішення пропонується в сучасних моделях наприклад змішувачів для кухні, де за регулювання відповідає більш довговічний змінний картридж.

Перевага одноважільного змішувача - моментальна настройка параметрів подачі води. Результат - помітна економія.


Каскадні змішувачі

Якщо потрібно, щоб змішувач став помітним елементом дизайну ванної кімнати, виберіть оригінальні каскадні моделі. Практично це звичайні змішувачі з одним важелем, оснащені зливом особливої ​​конструкції. Вода з каскадного змішувача ллється не традиційною струменем, а міні водоспадом. Приваблює і можливість вибору каскадних моделей з незвичайним дизайном.

Що ж до конструкції змішувача, то вона принципово нічим не отлічается від звичайного змішувача.

4.jpeg Термостатичні змішувачі

Як вибрати змішувач для душа, за умови, що тиск в комунальному водопроводі нестабільний і вас дратують перепади температури води? Вдале рішення в цьому випадку - термостатичні моделі змішувачів. Ви просто задаєте температуру води, і вона буде подаватися, як б не змінювався натиск у водопроводі.

Температура задається просто, за допомогою пари ручок. Встановлені параметри при цьому зберігаються, і це дуже зручно, якщо в сім'ї маленька дитина, який ні за яких обставин не отримає опіку.


Комбіновані змішувачі

Особливість універсальної конструкції - гусак. Його можна перемістити в сторону раковини умивальника, або направляти в ванну. Налаштування натиску і температури загальна для душа і виливу. Такий формат - гарне рішення ванної кімнати обмеженій площі. При виборі комбінованого змішувача потрібно віддавати перевагу якісним моделям, оскільки гусак - найслабша ланка і в першу чергу протікає саме він.

3.jpeg

Безконтактні змішувачі

Сенсор безконтактного змішувача чуйно реагує на рух рук і моментально відкриває і закриває клапан. Подача води перекривається так само швидко. Відзначимо і таку перевагу безконтактних моделей, як гігієнічність, що дуже актуально в ресторанах та інших багатолюдних місцях.


Як вибрати змішувач для ванної: різні варіанти монтажу

Виробники пропонують різні варіанти кріплення змішувачів.

Настінні

Це найпоширеніша конструкція. Змішувач монтується до прихованих в стіні трубах водопостачання. Відстань між трубами стандартне і монтаж не викликає ніяких складнощів. Для монтажу придатні будь-які двовентильні і змішувачі одних важелів.

Врізні

Такі змішувачі встановлюються в борт ванни, а також в борт раковини умивальника. Підводять труби непомітні і зовні видно тільки змішувач. Це лаконічне рішення для компактної ванної кімнати з ексклюзивним інтер'єром.

Вбудовувані

По суті це найсучасніший аналог традиційного настінного змішувача, з тією лише різницею, що всі кріплення повністю маскуються. Плюс вбудованого в стіну змішувача - бездоганний зовнішній вигляд. Недолік - складний монтаж, проблеми при визначенні місця протікання і, як наслідок, складний дорогий ремонт.

Підлога

Це екзотичне рішення, ідеальне для великого санвузла, в якому раковина або ванна не примикають до стіни. У підлогових моделях встановлюються зручні змішувачі з одним важелем.

Вибираємо механізм перемикача душ-виливши

Ексцентрик

В основі конструкції механізму двосторонній шток, який приводиться в рух ексцентриком, який відкриває або закриває отвори клапана.

переваги:

  • простота, надійність, нескладний ремонт;
  • можливість роботи на будь-якому змішувачі за умови збігу кріпильних діаметрів.

недоліки:

  • гумові прокладки недовговічні і вимагають періодичної заміни;
  • великі габарити;
  • необхідність підтягування з'єднання, яке розхитується в процесі експлуатації.

Висновок: конструкція недорога, але вимагає своєчасного обслуговування.

Картридж

Це більш зручний для користувачів варіант.

6.jpeg Переваги:

  • надійність і проста заміна;
  • невеликі габарити;
  • простота управління потоками води;
  • швидка установка нового картриджа.

недоліки:

  • картридж не підлягає ремонту
  • нерідко доводиться купувати оригінальні картриджі, якщо універсальні не підходять;

Висновок: це на сьогодні найбільш практичний перемикач для душа-виливу.

Кульовий девіатор

В основі конструкції кульку з двома бічними отворами, що направляють водний потік на душ або на вилив. Кульовий механізм може прослужити довго, однак при поломці або критичному зносі він ремонту не підлягає.

Корковий девіатор

Це аналог кульового механізму з відкриває клапаном, який приводиться в дію не обертанням, а підніманням або опусканням ковпачка. Корковий девіатор компактний, виглядає стильно і легко перемикає потоки води. Недолік - дуже складний в ремонті.

Перемикачі на душ і вилив бивают вбудованого і зовнішнього типу. Змішувачі з вбудованими корковими перемикачами залучають компактними розмірами, зручним управлінням і хорошою надійністю. Але при протіканні доведеться займатися складним ремонтом або заміною, якщо змішувач НЕ картріджний.

Зовнішні перемикачі прості в обслуговуванні, легко монтуються. Недоліки - не найвдаліший зовнішній вигляд і низька надійність внаслідок частих рухів перемикача.

Як вибрати сопло виливу

Є два варіанти сопла:

  • душ-лійка розділяє потік на численні струмки і виключає розбризкування;
  • аератор змішує повітряні і водні потоки і забезпечує рівну без бризок струмінь.
  • При виборі змішувача для ванни і душу найбільш зручним буде формат душ-лійки, а економічним - аератор.

Вибираємо лійку

Screenshot_46.png

Українські та зарубіжні бренди пропонують великий вибір лійок для душа. Вони розрізняються дизайном, функціоналом, матеріалом і площею зрошення. Що до терміну експлуатації, то краще купити практично вічну металеву лійку. Що ж до пластика, то він привертає доступною ціною, але прослужить така лійка недовго.

При виборі лійки, зверніть увагу не її функціонал. Діапазон можливостей лійки досить широкий - від крапельного до інтенсивного розпилення води.


Як вибрати правильний змішувач для ванної

Для багатьох покупців єдиний критерій - ціна. З цим сперечатися не будемо, але, тим не менш, не потрібно нехтувати такими істотними параметрами, як бренд, комплектація і функціонал.

Який змішувач вибрати для ванної - вітчизняний або імпортний

Вітчизняних пропозицій на ринку не дуже багато і тому купити рідні запчастини для будь-якого змішувача проблематично, а серед зарубіжних відповідних аналогів може і зовсім не бути.

Іноземні виробники дотримуються загальних стандартів, і тому заміна комплектуючих не складає проблеми. Що до ціни, то імпортні змішувачі відносяться до різних категорій. Значить, ви можете вибрати змішувач у ванну в відповідності зі своїми фінансовими можливостями і при цьому будете в повній впевненості, що при протіканні без проблем купите необхідну запчастину з відповідною різьбою і кріпленням.

Якісні змішувачі мають гарантію, яка нерідко досягає 5 років. Розумна альтернатива - вибрати змішувач, виготовлений під українським брендом з дотриманням європейських стандартів. Наприклад, змішувачі Aquatica, які виробляються в Китаї для українських і європейських споживачів.

Комплектація

Screenshot_47.png При виборі змішувача для ванни і душа неодмінно зверніть увагу на його комплектацію. Оптимальний комплект включає:

  • власне змішувач;
  • кріплення;
  • штангу;
  • держатель;
  • шланг.

Штанга - це труба з металу або пластику, яка кріпиться до стіни. На неї монтується тримач, який регулює висоту установки лійки. Перепад висоти може становити 0,5-1 метр.

Тримач лійки може бути з металу або хромованого пластика. Металевий тримач міцний і надійний, не втратить свого первісного вигляду. Хром на пластиці може з часом потемніти. У чому різниця? Якщо металевий тримач впаде в ванну, то він обов'язково пошкодити емаль. Пластик при падінні руйнувань не зробить. Чи часто падають власники лійки? Що ж до вартості, то пластик в цьому плані являє більший інтерес.

Додатковий функціонал

Якісний змішувач має насадки, які можуть виконувати різні функції, в тому числі фільтрацію, регулювання режимів і навіть економію витрати води. Наприклад, лійка може працювати в різних режимах:

  • звичайна струмінь;
  • м'яка повітряний струмінь;
  • масаж;
  • еко-струмінь.

У моделях преміального класу присутня вбудована складна система самоочищення. Нескладно здогадатися, що такий дорогий девайс потребує недешевому обслуговуванні.

Порада: не шукайте змішувач з численними функціями, якими ви все одно не будете користуватися.

Вибираємо економний змішувач для ванни

smesitel-tn-35-dlya-vanny-litoy-tau-tn-1c142c_detail_1.jpegЗарубіжні бренди пропонують моделі різних цінових і якісних категорій:

  • Економ клас. Це найдоступніший варіант з можливістю установки двох режимів і скороченням витрат до 20%.
  • Середній клас - коштує дорого, але привертає презентабельним дизайном.
  • Преміум - недешевий в закупівлі, але економічний в експлуатації варіант.
  • Економія води - цей формат, актуальний для сім'ї, де багато користувачів.


Який вибрати змішувач для ванної кімнати

Вибираючи модель змішувача потрібно орієнтуватися, де він буде працювати. Куди ви його встановите - в ванну, а може бути в раковину умивальника або в біде - від цього в першу чергу залежить вибір. Популярний формат 3 в 1 поступово відходить у минуле, і західні виробники пропонують спеціалізовані моделі для різних цілей. Втім, змішувач 2 в 1 (душ плюс виливши) ще довго буде найактуальнішим.

Потрібна допомога зробити вибір змішувача для ванни і душу? Звертайтеся до консультантів нашого інтернет-магазину. Задавайте нам питання онлайн в чаті на сайті або замовте зворотний дзвінок, і ми допоможемо підібрати модель повній відповідності бюджету і функціоналу.

Товари в статті

Також Вас може зацікавити


!***!дана знижка застосовується при реєстрації через цю форму і діє тільки на одне замовлення з необмеженою кількістю товару в кошику

Натискаючи на кнопку, я приймаю 
умови угоди.